Kinder, Stars und andere Fakten

Trending Bitcoin News en Market Sentiment 21 juni 2020: Nieuwe walvissen Geboren in het Jaar van de Accumulatie, EY Releases Tax App voor US Crypto Houders

  • 2020 heeft geleid tot het ontstaan van nieuwe Bitcoin-walvissen, aangezien investeerders 90% van de tijd besteden aan het kopen van
  • Een nieuwe belastingapplicatie van EY zou crypto-belastingrapportage voor Amerikaanse burgers een makkie moeten maken.

We zullen niet te veel naar de Bitcoin-markten van vandaag kijken, want de prijzen zullen zich toch niet van hun huidige baars in het bereik ontdoen!

Maar als Bitcoiners op zoek zijn naar wat optimisme, dan zouden ze moeten juichen om te weten dat 2020 tot nu toe een jaar van accumulatie is geweest, met investeerders die het hele jaar door grotendeels als een kans om te kopen hebben gebruikt. Tegelijkertijd worden er nieuwe walvissen geboren – een signaal voor zowel nieuwe rijke kopers als een promotie van oude kopers die walvissen zijn geworden door de eenvoudige handeling van „stapelen van sats“!

Dit nieuws komt van onze vaste gegevensverzamelaars bij blockchain monitor Glassnode, die zeggen dat de activiteit in juni de theorie dat er meer nieuwe walvissen worden gecreëerd, verder ondersteunt. Walvissen worden beschouwd als houders van grote hoeveelheden Bitcoin, en in dit geval verwijst het naar entiteiten waarvan bekend is dat ze minstens 1000 Bitcoin in handen hebben (momenteel met een waarde van meer dan 9 miljoen dollar). Volgens Glassnode is het geboortecijfer van walvissen sinds de halvering met 2% gestegen, met de laatste twee maanden een ruw gemiddelde van 1,5% groei per stuk.

De totale walvispopulatie is hierdoor de afgelopen week sterk toegenomen tot 1.840 stuks. Dit zelfs vanaf een tweejarig hoogtepunt in april 2019.

De ‚Hodler nettopositiewijziging‘ van de firma toont aan dat 154 van de afgelopen 170 dagen, ondanks de extreme volatiliteit in de periode, zijn besteed aan accumulatie, wat bewijst dat de walvissen zeer moeilijk te schudden zijn in hun geloof, hun posities hebben verhoogd en vastbesloten zijn om hun BTC te redden, vast te houden, en niet te verhandelen of uit te geven.

Dat is natuurlijk goed voor hen, maar een vriendelijke waarschuwing aan al onze Bitcoiner-readers daarbuiten, zorg ervoor dat u uw plicht als gezagsgetrouwe burger doet en uw belasting betaalt!

En als u echt niet zeker weet hoe u moet berekenen wat u aan uw crypto verschuldigd bent, wel, dan hebben we goed nieuws. Een van de Big Four accountantskantoren, Ernst & Young (EY), heeft zojuist een crypto-belastingapplicatie uitgebracht, EY CryptoPrep genaamd.

Het is natuurlijk voor nu gericht op inwoners van de VS om hen te helpen belastingen in te dienen bij de IRS, en het is volledig geautomatiseerd en gebaseerd op het web, waarbij gegevens van een aantal beurzen en grote cryptocurrencies worden genomen. Het berekent alle bedragen en cijfers, past de belastingregels toe en spuugt het allemaal uit in een Formulier 8949. Klanten kunnen ervoor kiezen om de nummers zelf te crunchen of om ze te gebruiken als onderdeel van een beheerde dienst.

Marna Ricker, Tax Services vice-voorzitter bij EY America, zei dat de verhuizing het gevolg was van een merkbare piek in de crypto-belangstelling. Ricker zei:

Onze klanten houden en verhandelen steeds meer crypto activa, waardoor de behoefte ontstaat aan een innovatieve oplossing voor de evoluerende complexiteit rond het indienen van crypto-belastingen.

Hoewel IRS tal van richtlijnen heeft uitgevaardigd, en deze in de loop der jaren heeft bijgewerkt, blijven ze verwarring zaaien voor Amerikanen, vooral omdat cryptos worden ingedeeld in verschillende soorten activa, op basis van kenmerken die moeilijk te identificeren kunnen zijn voor niet-technische personen. Deze strenge eisen voor handelaren betekenen dat velen ervoor zouden kunnen kiezen om eenvoudigweg te proberen de belastingen op crypto te berekenen.

Maar de IRS lijkt wel bereid te zijn om enkele schedels te kraken, want vorige maand hebben ze een Statement of Work (SOW) uitgegeven waarin ze particuliere aannemers vroegen om mee te doen aan audit runs voor crypto. Hoewel sommigen geloven dat het niet eens legaal kan zijn, lijkt het erop dat de IRS het recht heeft om dit te doen. Deze aannemers worden gevraagd om „alle gegevens die door de IRS worden verstrekt, alsmede alle begeleidende of gerelateerde gegevens die de aannemer via zijn systemen verzamelt, op te nemen“.

Zij verzoekt de Contractant ook om deze gegevens op te nemen:

…beschikbaar te zijn om de IRS te raadplegen tijdens vergaderingen met de belastingbetalers of hun vertegenwoordigers… de IRS te helpen bij de voorbereiding van het proces… [beschikbaar te zijn] om tijdens het proces te getuigen als samenvattende getuige die de uit de onderliggende gegevens afgeleide berekeningen toelicht„.

Crypto wordt serieus, mensen!

Comments are closed.