Kinder, Stars und andere Fakten

Bitcoin-priset har bara någonsin spenderats 93 dagar över 11 500 dollar

Bitcoins pris har stått över sina nuvarande 11 500 dollar i bara 93 dagar. Är det här en historielektion eller anger det utrymme för tillväxt?

Med Bitcoins pris som svävade runt 11 500 dollar, visade de senaste uppgifterna att tillgången bara hade spenderat cirka tre månader av sin existens över den specifika nivån.

BTC: Endast tre månader över $ 11,5K

Den officiella lanseringen av den första kryptovalutan någonsin kom i början av januari 2009. Bitcoin föddes under den senaste massiva finanskrisen, och Bitcoin var dessa ”magiska pengar” som faktiskt saknade någon större uppmärksamhet under de första åren. Följaktligen handlades priset nära noll ett tag.

Sedan dess började Bitcoin dock få dragkraft som i slutändan resulterade i svår volatilitet genom åren. De massiva fluktuationerna tog tillgången mot en heltidshöjd i december 2017 på nästan 20 000 dollar, och bara ett år senare såg BTC sitt pris under 4 000 dollar.

Snabbspolning framåt två år och Bitcoin är för närvarande positionerat runt 11 500 dollar. Även om den här nivån är nästan dubbelt så låg som rekordhöga, informerade nyligen data från analysföretaget Skew att BTC inte hade spenderat mycket tid över 11 500 USD.

Mer exakt har BTC: s pris svängt över 11 500 dollar under bara 93 dagar (eller tre månader) sedan januari 2009

Bortsett från uppgifterna ovan har Bitcoins hashfrekvens upplevt en betydande ökning även efter avslutad tredje halvering i maj. Som CryptoPotato rapporterade nyligen nådde mätvärdet som mäter datorkraft som gruvarbetare använder för att validera transaktioner på BTC-blockkedjan en ny heltidshöjd på 170 exahash per sekund. Detta motsvarade en ökning med 40% under fem månader efter halveringen.

Även om hashfrekvensen inte är korrelerad med priset föreslog en annan rapport en kommande prisökning. Genom att indikera att Bitcoinvalar, vilket betyder enheter med minst 1000 mynt, har saktat ner ackumuleringen, hävdade Glassnode att detta i slutändan kan vara ett hausseartat tecken på tillgångspriset.

Historiskt, när valar har slutat köpa massiva kvantiteter, har detta lett till en möjlighet för privatinvesterare. Enligt analysföretaget kan Bitcoin vara i början av en uppgång till en marknadstopp.

Comments are closed.